Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:00

2810 262234  |  2810 314500

Αιμορροΐδες

Ακολουθώντας τις σύγχρονες αντιλήψεις αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας χωρίς ταλαιπωρία και πόνο για τον ασθενή , χωρίς μεγάλους τραυματισμούς.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΟΠΑΘΕΙΑΣ

Η τεχνολογία μας έδωσε μία νέα μέθοδο αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας Η  σύγχρονη αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας ονομάζεται «αιμορροΐδοπηξία με laser» και πραγματοποιείται  με ενέργεια  laser, σε περιπτώσεις  δε προχωρημένης αιμορροϊδοπάθειας. εφαρμόζεται  ή απολίνωση των  αιμορροιδικών αγγείων  και η αιμορροϊδοπηξία-ελξη των προπιπτώντων αιμορροϊδικών όζων.

Η αιμορροϊδοπξία πραγματοποιείται με  οπτικές ίνες  laser,  απόλυτης ασφάλειας για τον ασθενή.

Η θεραπεία πραγματοποιείται από μία μικροσκοπική τομή εισάγεται η οπτική ίνα και εφαρμόζει την ενέργεια laser  δημιουργώντας συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου και σταδιακή επαναφορά του όζου στην πρότερη ανατομική και λειτουργική του κατάσταση.

Η αιμορροΐδοπηξία με Laser είναι πραγματικά ανώδυνη και αναίμακτη και πραγματοποιείται σε ελάχιστο χρόνο με τη χρήση ελαφράς γενικής αναισθησίας, χωρίς σημαντικές επιπλοκές χωρίς πόνο χωρίς καταστροφή των ανατομικών δομών του πρωκτικού σωλήνα.

Οι αιμορροϊδικοί σχηματισμοί (μαξιλάρια )  παραμένουν λειτουργικοί συμμετέχοντας στον σφιγκτηριακό μηχανισμό, χωρίς τον κίνδυνο ακράτειας ή άλλων επιπλοκών.

Προσφέρει εξαιρετικά σύντομη ανάρρωση, με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο, αμεσότερη επιστροφή του ασθενούς στις συνηθισμένες του δραστηριότητες, χωρίς ανάγκη χρήσης αναλγητικών φαρμάκων κατά το πρώτο 24ωρο.

Ο ασθενής αυθημερόν εξέρχεται του θεραπευτηρίου μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες.

Η αιμορροϊδοπηξία με Laser εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια της αιμορροϊδοπάθειας με εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα. Με την μέθοδο αυτή καταρρίπτεται ο μύθος του  φόβου και του πόνου, και οι ασθενείς μπορούν πλέον ευκολότερα και ανώδυνα να αντιμετωπίζουν την νόσο αυτή  Ο ασθενής δεν έχει τίποτα να φοβάται πια! Η ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση άλλαξε πλήρως τον τρόπο θεραπείας της αιμορροϊδοπάθειας!

Η  Laser αιμορροϊδοπηξία είναι η σύγχρονη λύση που επιτρέπει στους ασθενείς να αντιμετωπίσουν άφοβα, άμεσα και οριστικά το πρόβλημά της αιμορροϊδοπάθειας, όχι μόνο στα πρώιμα αλλά και στα προχωρημένα στάδια της νόσου.


H αιμορροϊδοπάθεια γνωστή στο ευρύ κοινό ως "αιμορροΐδες", είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής και το "ευ ζην" σε άτομα που πάσχουν απ’αυτές.

Επιδημιολογικά, παρουσιάζει παγκόσμια διάδοση και ο ένας στους πέντε ή σύμφωνα με άλλους ερευνητές, ο ένας στους τρεις ανθρώπους του πληθυσμού της γης θα  ταλαιπωρηθεί σε κάποια περίοδο της ζωής του από αυτό το βασανιστικό πρόβλημα.

1.jpgΗ λαθεμένη εκτίμηση από τον ασθενή αλλά και δυστυχώς η ανεπιτυχής διάγνωση, κάποιες φορές , από το μη ειδικό ιατρό, οδηγεί στην εμμονή των συμπτωμάτων. Η διάγνωση της αιμορροϊδικής νόσου τίθεται από τον ειδικό ιατρό και όχι από τον ίδιο τον ασθενή ή κάποιον γνωστό του. Έτσι μόνο η θεραπεία των αιμορροΐδων μπορεί να είναι αποτελεσματική και να έχει ο ασθενής τη δυνατότητα να απαλλαχθεί από το χρόνιο αυτό βασανιστικό πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες στην περιοχή του πρωκτού, διότι αυτές αποτελούν φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο της περιοχής αυτής. Είναι ουσιαστικά αιμοφόρα αγγεία, μικρές φλέβες και αρτηρίες, δηλαδή "σωληνάκια" που μεταφέρουν αίμα στην περιοχή του πρωκτού. Σχηματίζουν ένα σύμπλεγμα αγγείων, που ονομάζεται αιμορροϊδικό πλέγμα.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι αιμορροΐδες διογκώνονται, μεγαλώνουν και φουσκώνουν και οι ιστοί που τις κρατούν στη θέση τους χαλαρώνουν. Όταν αυτό συμβεί τότε μιλάμε για πάθηση των αιμορροΐδων, με άλλα λόγια αιμορροϊδοπάθεια.

Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για τα ακριβή αίτια, όπως αιτίες αυξημένης πίεσης στον ορθοπρωκτικό σωλήνα, όπως έλλειψη φυτικών ινών από το καθημερινό διαιτολόγιο και δυσκοιλιότητα, χρόνια διάρροια, εγκυμοσύνη, τοκετός, προβλήματα προστάτη, όγκοι στην πύελο, παχυσαρκία, κληρονομικότητα και συχνή αύξηση βάρους, είναι σαφώς υπεύθυνες για την ανάπτυξη αιμορροΐδων.

hal_me1.jpghal_me2.jpghal_me3.jpghal_me4.jpg

Οι αιμορροΐδες ταξινομούνται με βάση την πρόπτωση που έχουν σε τέσσερεις βαθμούς:

Οι 1ου βαθμού παραμένουν πάντοτε στη θέση τους, μέσα στον ορθοπρωκτικό σωλήνα.

Οι 2ου βαθμού προσπίπτουν κατά την κένωση, αλλά επανέρχονται αυτομάτως αμέσως μετά.

Οι 3ου βαθμού είναι παρόμοιες, αλλά επανέρχονται μόνο μηχανικά με χρήση δακτύλουμετά την κένωση

Οι 4ου βαθμού είναι μονίμως εκτός του πρωκτού.

Στα αρχικά στάδια οι αιμορροΐδες δεν είναι εμφανείς απ’ έξω, αλλά ο ιατρός μπορεί να τις παρατηρήσει με ειδικό όργανο, το πρωκτοσκόπιο. Τότε  ονομάζονται εσωτερικές. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες εκδηλώνονται με αιμορραγία, με την εμφάνιση δηλαδή αίματος πάνω στα κόπρανα ή στο χαρτί της τουαλέτας και αν αυτό επιμένει, μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία με σοβαρές  επιπτώσεις στην υγεία του πάσχοντα.

Οποιοδήποτε σύμπτωμα η ενόχλημα στην περιοχή του πρωκτού πρέπει να κάνει τον οποιονδήποτε να αναζητά ιατρική βοήθεια χωρίς φόβους ή αναστολές. Εξάλλου, όπως τονίστηκε παραπάνω, υπάρχουν πλήθος άλλων παθήσεων που μπορούν να προσβάλλουν την ευαίσθητη αυτή περιοχή του ανθρώπου, οι οποίες πρέπει να διαγνωστούν από τον ειδικό ιατρό  και να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία. Αιμορραγία στα κόπρανα μπορεί να υποκρύπτει ακόμη και καρκίνο παχέος εντέρου ( ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος στον κόσμο).

Η θεραπεία των αιμορροΐδων των δύο αρχικών σταδίων είναι συντηρητική. Το πιο σημαντικό είναι η καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Οι δύο πιο απλοί και απαραίτητοι τρόποι γι’ αυτό είναι η αύξηση των φυτικών ινών και του νερού στη διατροφή. Το Αμερικάνικο Κολέγιο Χειρουργών Παχέος Εντέρου και Ορθού συμβουλεύει την κατανάλωση 6-8 ποτηριών νερού και τουλάχιστον 30 γραμμαρίων φυτικής ίνας καθημερινά. Τα φρούτα και τα λαχανικά όπως είναι γνωστό είναι η κύρια πηγή ινών.

Όταν υπάρχει δυσκοιλιότητα, η χρήση μαλακτικών των κοπράνων με τη μορφή σιροπιών βοηθούν σημαντικά. Η χρήση τοπικών πρωκτικών αλοιφών βοηθά αλλά μόνο παροδικά. Η κατάχρηση τους μπορεί να οδηγήσει σε ατροφία του δέρματος του πρωκτού, λόγω της κορτιζόνης που πολλές φορές αυτά τα σκευάσματα περιέχουν, αλλά και σε επικίνδυνες μορφές περιπρωκτικής  δερματίτιδας, που μπορεί  να είναι πιο επικίνδυνες μορφές περιπρωκτικής δερματίτιδας, και που μπορεί να είναι πιο βασανιστική δυσίατη από τις ίδιες τις αιμορροΐδες.

Όταν οι αιμορροΐδες επιμένουν παρά τα παραπάνω μέτρα, όταν είναι πολύ διογκωμένες και δεν ξαναμπαίνουν μέσα, ιδιαίτερα όμως όταν αιμορραγούν  συνεχώς τότε απαιτείται κάποια επεμβατική μέθοδος.

Μια πλειάδα ήδη  επεμβατικών τεχνικών έχουν εφαρμοστεί και προσφέρει βοήθεια στη χειρουργική επίλυση του προβλήματος της αιμορροϊδοπάθειας. Η σκληροθεραπεία, οι ελαστικοί δακτύλιοι (τεχνική baron), η φωτοπηξία, η ανοικτή αιμορροϊδεκτομή (τεχνική Milligan-Morgan) της Βρετανικής σχολής, η κλειστή τεχνική (Ferguson) της Αμερικανικής σχολής, η χρήση συρραπτικού μηχανήματος (τεχνική Longo) είναι γνωστές.

Το υπαρκτό ενδεχόμενο υποτροπής, το έστω και μικρό ποσοστό αποτυχίας, αλλά και επιπλοκών. Ο μετεγχειρητικός πόνος, ο οποίος είναι και η κύρια  αιτία καθυστέρησης και πηγή αποθάρρυνσης για αναζήτηση χειρουργικής βοήθειας από το φοβισμένο ασθενή, καθώς και η πληρέστερη κατανόηση της αιτιοπαθογένειας της αιμορροϊδικής νόσου από τους χειρουργούς οδήγησαν στην ανάπτυξη λιγότερο ακρωτηριαστικών και περισσότερο αναίμακτων και ανώδυνων μεθόδων για την οριστική αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.

Η γνώση της ανατομίας των αιμορροϊδικών αγγείων, η άμεση σχέση της αιματικής ροής με τη δημιουργία αιμορροϊδικών όζων και η έντονη ανάπτυξη της τεχνολογίας των υπερήχων τις τελευταίες δεκαετίες προσέφεραν τη βάση για την ανάπτυξη της πρωτοποριακής μεθόδου THD (transanal hemorrhoid desartirilization)  και της DGHAL(Doppler Guided Hemorrhoidal Artery Ligation) ή απλούστερα HAL.

Η καθοδηγούμενη με υπέρηχο απολίνωση των αιμορροϊδικων αρτηριών  είναι μια μοντέρνα, ελάχιστα τραυματική μέθοδος για την ανώδυνη αντιμετώπιση των αιμορροϊδων. Εντοπίζονται οι αιμορροϊδικές αρτηρίες με τη βοήθεια του ενσωματωμένου υπερήχου Doppler.

Οι ήδη εντοπισμένες αρτηρίες απολινώνονται με τη βοήθεια ειδικών ραμμάτων και έτσι διακόπτεται η κυκλοφορία του αίματος. Οι αιμορροΐδες παύουν να τροφοδοτούνται ατροφούν και συρρικνώνονται. Δεν απαιτείται τομή στο δέρμα ή στο βλεννογόνο του πρωκτού, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις προχωρημένης αιμορροϊδοπάθειας. Ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της επέμβασης είναι περίπου μισή ώρα. Ο πόνος είναι ελάχιστος ή και ανύπαρκτος. Μετά το χειρουργείο ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του την ίδια ημέρα και στις καθημερινές του ασχολίες την επόμενη. Υπογραμμίζει ο κος Σεβρισαριανός επικεφαλής της ομάδας  της CRETA INTERCLINIC. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ή φαρμακευτική αγωγή  προ και μετεγχειρητικά. Η μέθοδος ενδείκνυται και για τους τέσσερις βαθμούς αιμορροΐδων που προκαλούν προβλήματα,  έχει ήδη εφαρμοστεί στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχει ανακουφίσει χιλιάδες αιμορροϊδοπαθείς.

Στο Creta  Interclic εφαρμόζεται απο την αρχή εφαρμογής της μεθόδου, με άριστα αποτελέσματα. Η προσεκτική εφαρμογή της νέας αυτής μεθόδου από εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα, προσφέρει άριστα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα, χωρίς πόνο, με γρήγορη επάνοδο του ασθενούς στην καθημερινή του ζωή και το πιο σημαντικό χωρίς τη βασανιστική παρουσία των αιμορροΐδων.

aimorroides.jpg