Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:00

2810 262234  |  2810 314500

Μετεγχειρητικές οδηγίες

Χειρουργηθήκατε για αιμορροΐδες με την μέθοδο Απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

Η πάθησή σας αντιμετωπίστηκε με απολίνωση των αγγείων των αιμορροΐδων που εντοπίστηκαν με υπερήχους και ακόμη έγινε ανάταξη του προπίπτωντος βλεννογόνου.

Αυτό σημαίνει ότι διακόπηκε η αιματική ροή προς τις αιμορροΐδες με αποτέλεσμα να υποστραφούν (μαραθούν) σε λίγες ημέρες. Υπάρχει περίπτωση να δείτε λίγο "ζωηρό" αίμα για 4-5 ημέρες αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Μπορεί να αισθανθείτε παροδική ενόχληση, δυσχέρεια,  ή και ήπιο άλγος για μερικές ημέρες. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο και για να το αντιμετωπίσετε μπορείτε να πάρετε ένα ήπιο αναλγητικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να αποφεύγετε φάρμακα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ (π.χ ασπιρίνη) αφού χρήση τέτοιων φαρμάκων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Δεν συνιστάται ειδική δίαιτα αλλά γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, ξηρών καρπών, ή άλλων ερεθιστικών τροφών για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

 Να πίνετε άφθονα υγρά έξη έως οκτώ ποτήρια νερό.

Η δυσκοιλιότητα και τα ξερά κόπρανα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη χρήση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και ουσιών που δημιουργούν μαλακά κόπρανα ώστε να διευκολύνεται η αφόδευση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ισχυρά υπακτικά, οι υποκλυσμοί και τα υπόθετα πρέπει να αποφεύγονται.

Να εκτελείτε τακτικές πλύσεις της περιοχής με άφθονο νερό ιδίως μετά από κάθε αφόδευση. Επίσης πρέπει να αποφεύγετε την έντονη φυσική άσκηση και τα βάρη για δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Για να αποφύγετε στο μέλλον πιθανή υποτροπή των αιμορροΐδων πρέπει να αντιμετωπισθούν οι κύριοι παράγοντες δημιουργίας τους (δυσκοιλιότητα, καθιστική ζωή και ο παρατεταμένος χρόνος αφόδευσης). Συνιστάται η προσθήκη στο διαιτολόγιο άφθονων φυτικών τροφών, περπάτημα – άσκηση και ο χρόνος στην τουαλέτα να είναι σύντομος. Εάν είναι δυνατόν η αφόδευση να διαρκεί στον ίδιο χρονικό διάστημα με την ούρηση.  

Για οποιαδήποτε άλλη απορία σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.