Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:00

2810 262234  |  2810 314500

Δυσκοιλιότητα

Ένα σύνηθες σύμπτωμα που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού μειώνοντας την ποιότητα ζωής του είναι η δυσκοιλιότητα. Συνήθως οφείλετε σε μεταβολές της διατροφής, αφυδάτωση, μείωση σωματικής δραστηριότητας, φάρμακα, νευρολογικά νοσήματα, ευερέθιστο παχύ έντερο, ψυχολογικά προβλήματα και πολλά άλλα αίτια.

Τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας είναι ποικίλα. Οι ασθενείς που παρουσιάζουν δυσκοιλιότητα έχουν συνήθως πόνο στην κοιλιά και φουσκώματα, αδυναμία αποβολής αερίων ή κοπράνων, απώλεια βάρους ή εμφάνιση αίματος στα κόπρανα. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους ώστε να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις να ελέγχετε το παχύ έντερο και να δίνετε η θεραπευτική αγωγή.

Εάν δεν υπάρχει κάποια οργανική βλάβη η θεραπεία της δυσκοιλιότητας θα πρέπει να ξεκινήσει με την αλλαγή της διατροφικής συνήθειας. Η διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες λαχανικά και φρούτα. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνονται άφθονα υγρά. Η σωματική επίσης άσκηση είναι ευεργετική. Η σταθερή ώρα αφόδευσης η οποία επιτυγχάνετε συνήθως μετά το πρωινό θα βοηθήσει την κατάσταση. Μην αναβάλετε την χρήση τουαλέτας κατά τη διάρκεια της ημέρας σε περίπτωση που σας παρουσιαστεί τάση για αφόδευση.