Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:00

2810 262234  |  2810 314500

Νεοπλάσματα ορθού και Παχέος Εντέρου

Τα νεοπλάσματα του ορθού είναι πολύ σημαντικά νοσήματα και έχουν κακή πρόγνωση εάν δε διαγνωσθούν και θεραπευτούν έγκαιρα. Η διάγνωση τους είναι πολύ εύκολη. Τα νεοπλάσματα του ορθού και του υπόλοιπου παχέος εντέρου διαγιγνώσκονται πολύ εύκολα με τις ενδοσκοπικές μεθόδους.

Επίσης η ανίχνευση αίματος στα κόπρανα μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση. Τα νεοπλάσματα διακρίνονται σε καλοήθη (πολύποδες) και σε κακοήθη. Τα συμπτώματα που προκύπτουν από τους πολύποδες είναι η εμφάνιση αίματος ή βλέννης στα κόπρανα και οι διάρροιες. Οι πολύποδες μπορεί να εξελιχθούν σε κακοήθης. Για αυτό το λόγο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση τους και η αφαίρεση τους με ενδοσκοπική μέθοδο. Σε περίπτωση που οι πολύποδες παραμείνουν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μετατροπής τους σε κακοήθη νεοπλάσματα.

Τα κακοήθη νεοπλάσματα του ορθού και του παχέος εντέρου εκδηλώνονται με την απώλεια αίματος, την αποβολή βλέννης, ανωμαλία στη συνήθη κένωση, φουσκώματα, αίσθηση ατελούς κένωσης και πόνο.

Στην περίπτωση αυτή καταφεύγουμε πάντοτε στη χειρουργική επέμβαση και συνήθως χρειάζεται να γίνει προσπέλαση της περιοχής με τομή του κοιλιακού τοιχώματος. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις νεοπλασμάτων του ορθού, αυτά μπορούν να αφαιρεθούν  από τον πρωκτό με μια νέα μέθοδο την διαπρωκτική ενδοσκοπική χειρουργική ( transanal endoscopic microsurgery).